ксантан

КСАНТАН

 

«Ксантан» - нове покоління мікробних полісахаридів, котрі синтезуються різними продуцентами: Bac. polymyxa, X.campestris, Paracoccus denitrikans, Aureubasidium pullylans). Випускаються в рідкій (желеподібній) формі з концентрацією полісахариду 0,7-1,5%.

Завдяки суспензійним та тиксотропним властивостям, сумісності з рослинними гідроколоідами полісахариди можна вводити в аерозолі, що використовуються в якості носіїв хімікатів, гербіцидів та інсектицидів, що забезпечують присипання до об’єктів та регулювання швидкості дифузії.

Полісахариди добре розчиняється у воді в будь-яких пропорціях, стійкі в широкому діапазоні рН (від 3,0 до 11,0) та температури (від -20°С до +90°С). На рослинах вони утворюють тоненькі плівки, котрі дозволяють листкам та насінню дихати. Дані плівки стійкі до механічної та хімічної деструкції, однак піддаються мікробній деструкції.

Застосування прилипачів дозволяє знизити хімічне навантаження на екосистеми до 50-70%. При внесенні пестицидів сумісно з прилипачем дозволяє зафіксувати його в ґрунті або на рослині та сприяє зростанню його ефективності до 85-92%.

Дозування та використання препарату:

  • Для обробки 1 тони насіння потрібно 0,5-0,7 л препарату розвести в 10 л води і провести обробку.
  • Для застосування препарату по вегетації 0,2-0,3 л препарату розвести в 200 л і провести обробку 1 га площі.

Приготовлену суспензію необхідно використати впродовж 48 годин.

Ксантан нетоксичний для тварин та людини і належить до ІV групи безпеки.

Термін зберігання препарату: – 6 місяців.